neděle 17. června 2018

Over hills and under trees...

Při chození po Malvern Hills vám dříve nebo později vyvstane z okolní krajiny milý dojem, který jakoby odněkud znáte. Tedy, pokud jako já patříte mezi fanoušky Pána prstenů a příběhů J. R. R. Tolkiena.



Atmosféra Středozemě a zvláště některých jejích míst je téměř hmatatelná. Jako byste naživo viděli známé ilustrace či četli konkrétní scény. Ty, kdy se hobiti rozhlíží po Kraji, který nechávají za sebou, nebo hledí do dálky na krajiny, které je čekají na jejich další cestě. Kdyby se někde za zákrutem cesty na další kopec vynořili Frodo se Samem, Smíškem a Pipinem, nebylo by to žádné překvapení.


Po těchto kopcích chodil profesor Tolkien a také se zde prý rozhodovalo, zda Pán prstenů bude vydán, nebo zapomenut. To je ovšem jiný příběh. Na jižním konci Malvern Hills roste Bělolistý dub, mýtický a geometrický střed západní Anglie a míst jako jsou Stonehenge, Avebury a další.

Cesta jde pořád dál a dál...



Ilustrace: Ted Nasmith

Žádné komentáře:

Okomentovat

Probuzený drak

Loňský geomantický  seminář Probuzení draka připomněl desáté výročí geomantických artefaktů v městské krajině Jeseníku. Letos jsme chtěli na...