čtvrtek 9. listopadu 2017

V čase úplňku

V hlubokém čase úplňku na začátku keltské zimy (Samhain, české Dušičky, americký Halloween), sešli jsme se pod horou, jejíž název napovídá cosi o spojení s našimi předky a druhým břehem řeky života, abychom představili nám lidem i krajině nově vzniklé dílo, jehož určením je "Pocta krajině Jeseníků".

Na noční obloze zářil tento obraz, s podobným jsme pracovali i v denním čase při imaginaci.




Luna v Býku a Slunce ve Štíru, tato zemsko-vodně-ohnivá (venušsko-marsická) opozice se zdála být vhodným ovzduším pro startovací "zážeh" a spojení dvou podobně protikladně laděných geokulturních artefaktů v Karlově Studánce a u chaty Barborky. Spojovací poutí podél páteře tvořené Bílou Opavou, poctili jsme "draka" centrální oblasti Hrubého Jeseníku a dodali mu trochu elánu do této "moderní doby".


Ve starém obraze "zabití draka hrdinou" jsme nahradili smrtící zbraň paprskem světla a souboj na život a na smrt proměnili ve spojenectví, či dokonce přátelství. Ale žádná idylka to nebyla, přemoci sám sebe a do starého zaběhaného se vložit s něčím novým a jemným, to není jen tak!



Závěrečný výstup skupiny "bylo nás pět" na samotný Praděd nepostrádal kosmické parametry a snad samotná příroda se odvážlivcům pokoušela předat něco z umění typicky dračího. Ano, stačilo jen málo roztáhnout ruce/křídla a už už člověk letěl. Ti, co měli jako já bundy zakoupenené u Vietnamců, byli obzvlášť ve výhodě, vždyť v Orientu o létání i dracích leccos vědí už věky.

Ale to víte, lidi... Místo nočních letů jsme raději zbaběle šlapali pěšky a halasně se zdravili s protijdoucími postavami, vynořujícími se z mlhy. V závěrečné imaginaci jsme mechali bílý vodní "míč", který nás provázel po Bílé Opavě, vystoupat vysílačem do veliké výšky a rozprsknout se v neviditelném dešti na celou okolní krajinu.

A jak praví Angličané - last but not least - podařilo se nám vyřešit nově vyvstalou záhadu původu mimozemšťanů ze Síria. Totiž, pokud přišli na Zemi ze Siria, odkud přišli předtím na Sírius? (Odpověd v první polovině názvu blogu.) Podobných otázek, které jdou za hranu korektnosti, je dnes svět plný, ale pro odpovědi se zkrátka musí na nějakou podobně bláznivou akci!

V čase úplňku, urazili jsme mnoho kroků jesenickou krajinou a posunuli jsme se o malý krůček blíž celistvosti. Díky všem, kdo jste byli u toho!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Probuzený drak

Loňský geomantický  seminář Probuzení draka připomněl desáté výročí geomantických artefaktů v městské krajině Jeseníku. Letos jsme chtěli na...