pondělí 22. února 2021

Viry jako mikrokosmičtí draci - Marko Pogačnik

Nějaký čas mi to trvalo, než jsem pochopil, že mikroorganismy jsou projevy elementárních bytostí. To znamená, že všechno, co existuje na různých úrovních reality, nachází také cestu a způsob, jak se projevit, jak se manifestovat na fyzické, materiální úrovni. V 19. století se myslelo, že mikroorganismy jsou nepřátelé lidstva a všechna vědecká práce byla zaměřena na to, jak je potlačit. 

Dnes víme, že bez mikroorganismů není možný život na planetě Zemi. Samotné lidské tělo v sobě nosí celé dva kilogramy mikroorganismů, což je obrovské množství, když si uvědomíme, že jsou mikroskopické a velmi lehké.

Takže tu máme jednak elementární bytosti, které jsou schopny přenášet životní impulsy Země/Gaie směrem k fyzickému, manifestovanému světu a na druhé straně jsou tu mikroorganismy, které jsou schopny infiltrovat tyto impulsy do všech různých rozměrů života.

Ale jsou zde také viry. Jejich prostřednictvím jsme konfrontováni s jiným druhem bytostí. Virus znamená jed, jedovatý. A uplatňujeme na ně stejný vzorec, vzorec zabití. Vidíme viry jako naše nepřátele, a proto jsme vyvinuli obří farmaceutický průmysl, abychom je zabili a vytlačili pryč z našich těl.

To je opět špatný přístup. Viry jsou ještě menší než mikroorganismy, takže se nevztahují k elementárním bytostem, ale vztahují se k tomu, co nazýváme draky. Draci reprezentují prvotní tvořivé síly Země/Gaii. Bez draků by svět neexistoval, protože jsou primárním stavebním prvkem pro všechny druhy reality, pro vše viditelné i neviditelné.

A podle výše uvedeného principu, i draci potřebují být přítomni ve fyzickém, manifestovaném světě. Viry jsou ty bytosti, které umí přenášet světo-stavebné impulsy „draků“ do fyzicky manifestovaného světa.  Bez přítomnosti virů bychom nemohli existovat.  

Problém je, že se draků bojíme. Bojíme se těchto prvotních sil, protože když je akceptujeme, pak se náš malý svět rozpadá do mnohem většího obrazu. Bojem proti virům bojujeme proti drakům. A vlastně bojujeme proti možnosti, aby primární síly získaly znovu svou původní roli ve stvoření, ve stvoření Gaie a v materiálním světě.

Co dělat? Věřím, že správná cesta vede směrem k jejich uznání. K přiznání, že jsme také vtělením těchto primárních sil stvoření a že tato síla, tato prvotní síla je také uvnitř nás samotných. Potřebujeme se jí otevřít a dovolit jí proudit nejen skrze naše těla, ale i skrze naši tvorbu a veškeré stvoření a umožnit komunikaci s těmito paralelními světy. Myslím, že se tomu nedá vyhnout, Tento úkol, který nyní leží před námi, nelze žádným způsobem obejít.

Protože proměna Země musí být úspěšná, abychom nebyli zničeni, aby přetrvala Země/Gaia, lidský svět, zvířata, rostliny. Jediná možnost je, že umožníme primárním silám Země změnit náš svět a změnit také nás.


(přepsáno a přeloženo z videa, které je v angličtině možno shlédnout zde:

horní fotografie - virus, zdroj: wikipedia
dolní fotografie - dračí vejce ve fantasy seriálu Hra o trůny)


1 komentář:

  1. ano, skvělé video a zásádní změna pohledu na viry a sočasnou situaci. díky za přeložený text!

    OdpovědětVymazat

Probuzený drak

Loňský geomantický  seminář Probuzení draka připomněl desáté výročí geomantických artefaktů v městské krajině Jeseníku. Letos jsme chtěli na...