úterý 7. dubna 2020

Zlatý pramen

Voda zde skutečně má zlatavou energii. Je to energie posbíraná z prostoru nad pramenem. Uložená sluncem do stráně. Není to tak silná energie, aby byla obsažena ve vodě, ale vytváří jakýsi film na vodě, takový obal, esenci. Tato esence zlaté energie v sobě obsahuje energii všech květin na stráni rostoucích a jejich sílu. Vzdáleně tuto vodu lze přirovnat k bylinnému čaji, ale s tím rozdílem, že voda nese živé energie a informace na rozdíl od sušených bylinek. Energie, kterou nese voda na svém povrchu, je vhodná na léčení, obnovu a posílení střev (speciálně tlusté střevo) a močové cesty. Dále pak zvyšuje vitalitu zde umístěných orgánů a to zvláště reprodukčních. Posílení se týká mužů i žen téměř se stejnou silou, jen o maličko více u mužů.



Pramen Šárka
Barva pramene Šárka je středně zelená. Je to barva lesa v plné síle v plném létě. Z okolního lesa také nabírá energii a sílu. Cyklus síly tohoto pramene je shodný s cyklem lesa. Na jaře se zvyšuje energie pramene, přes léto kulminuje a na podzim usíná. Je to místo, které přitahuje lesní bytosti, které z něj čerpají sílu. Obsahuje v sobě esenci přírody, lesa, barva je intenzivně zelená.
Na jaře pramen získává i trochu zlatavé sluneční energie, ale ta rychle přechází do světle zelené a později do tmavě zelené. Na podzim pak intenzivně tmavě zelená přechází až do bílé pouze s malým zbytkem tmavě zelené energie.
Pocitově lze s něj vnímat, že obsahuje energii nejenom stromů, ale i mechů a kapradin okolo. Tento pramen umožňuje napojení na vrchní vrstvu země, přírody. Vrstvu, ze které vyrůstají stromy. Umožňuje lépe se na přírodu napojit, lépe vnímat, stát se její součástí, prociťovat blízké okolí. Tento pramen má lokální vliv na ploše cca 50 - 100 metrů okolo něj. Z této oblasti čerpá energii a koncentruje ji do svého pramene, který ji zase obohacenou o minerály a záblesky sluneční energie vrací zpět přírodě a bytostem, které pramen používají ku prospěchu přírody.
Pramen je vhodný, kteří se chtějí více napojit na přírodu, lépe ji vnímat, nebo prohloubit již stávající své schopnosti. Jedná se spíše o takové doladění, vylepšení již existující schopnosti. Pomáhá se více uvolnit a lépe se napojit na energii přírody.
Napití z tohoto pramene je třeba spojit se vzdáním úcty okolní přírodě, energiím zde přítomným a poděkování místu, že existuje. Nejen pramen, ale i toto místo. Pramen jako takový je chráněný energií lesních bytostí, které si jej chrání a jsou neradi rušeny hlučnými lidmi, nebo lidmi, kteří v sobě nemají úctu k přírodě. Takoví lidé narušují harmonii a energii tohoto jemného místa.

(ze vznikající publikace Průvodce lázněmi Jeseník aneb Co uvidíte, když zavřete oči)
ilustrační fotografie: Smrkový a Vilémův pramen a malý Vítek
komentář: Z tajného deníku vévody von Mecklenburg byla fikce, vytvořená fantazií, a toto... skutečnost?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Probuzený drak

Loňský geomantický  seminář Probuzení draka připomněl desáté výročí geomantických artefaktů v městské krajině Jeseníku. Letos jsme chtěli na...