čtvrtek 4. října 2012

Indián o základních ctnostech


Slovenské video s neobyčejným, hlubokým výkladem čerokíjského šamana o jednom z nejzneužívanějších slov současnosti:

Sto let technologie a komerce a všeho na prodej, vytvořily toto falešné chápání: musíš mít určitou kartičku, určitý druh kytky, určitý druh srdce nebo obrázku nebo věci, v určitém období roku, které je mimořádné. A lidé to následují a myslí si, že vše, co je potřeba udělat, je dát jednou za rok matce tuhle kartičku. Píše se tam "miluju tě", takže se to nemusí ani říkat. Ale to vše je lež.


A matka lže taky: "Ó, děkuju ti, miláčku, dal jsi mi takový krásný pohled, jsou tam srdíčka a motýlci, a je tam napsáno MILUJU TĚ. Ó děkuju ti…" Takto matka učí dítě lhát nazpět.

Lidé dneska neznají lásku, říkají prázdná slova, která nic neznamenají. Tohle způsobila komerční činnost - oddělila lidi od opravdového duchovního spojení s druhými.

Lidé cítí, že něco není v pořádku, ale nikdo o tom nemluví. Proto o tom mluvím já.
...

Co je láska? Je to pocit, jsou to všechny ty kvality, o kterých všichni mluví. Ale co některé z těch věcí, kterým se říká ctnosti a které umožňují, aby láska byla pochopena a plně vyjádřena?

Já věřím, tak hluboce, jak jsem mohl tuto záležitost probrat s duchovními vůdci jiných starých kultur, že na celosvětové úrovni sdílejí tito lidé určité společné hodnoty, kvality, schopnosti, které jsou předpokladem k lásce.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Probuzený drak

Loňský geomantický  seminář Probuzení draka připomněl desáté výročí geomantických artefaktů v městské krajině Jeseníku. Letos jsme chtěli na...