čtvrtek 9. srpna 2012

Uvnitř dvou světů

Video od amerického fotografa Brada Goldpainta, nádherné záběry nebe na pozadí země.



Jelikož v blogu funguje jen v malém, na celé obrazovce možno shlédnout zde (doporučuji):

Skladba, která záběry doprovází, se jmenuje "Věř v sebe".
Ty dva světy v nás věří. A co my, věříme v sebe?

V čase 2:13-2:14 je možné vidět, proč staří Řekové pojmenovaly planety jako "tuláky" (planétés - tulák). Jedna z planet vyjde nad obzor a poté putuje ve zcela jiném směru než zbytek hvězdného nebe. Na ostatních záběrech jsou rychleji přebíhající světla - většinou družice, letadla atd.

"I hope this connection between heaven and earth inspires you to discover and create your own opportunities, to reach your rightful place within two worlds.

Doufám, že toto spojení mezi nebem a zemí vás bude inspirovat k objevení a vytvoření vlastních příležitostí k dosažení svého pravého místa v rámci dvou světů."

"Capturing the night sky in relation to earthly landscapes is my visual representation of [wo]man's search for meaning. For example, the galaxy may represent the unknown or future, while the chosen landscape may represent our physical limitations and being in the present moment.

Zachycení noční oblohy ve vztahu k pozemské krajině je mé vizuální vyjádření lidského hledání smyslu. Například, galaxie mohou představovat neznámé nebo budoucnost, zatímco vybrané krajiny mohou představovat naše fyzická omezení a bytí v přítomném okamžiku."

Brad Goldpaint

Řada dalších krásných fotografií i videí na:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Probuzený drak

Loňský geomantický  seminář Probuzení draka připomněl desáté výročí geomantických artefaktů v městské krajině Jeseníku. Letos jsme chtěli na...