čtvrtek 11. července 2013

První měsíc Procházek v Tichu

Procházky v Tichu se v červnu konaly čtyřikrát. Poprvé se navzdory studenému počasí počasí a krajině mokré po deštích sešlo dvanáct zájemců (třináctá paní dorazila v sandálkách a nakonec na procházku nešla). Podmračené, vlhké a lehce mlžné počasí dalo vycházce zcela specifickou, podmanivou atmosféru, les byl plný ptačího zpěvu, více než za slunečných večerů.


Podruhé nás bylo pět, při třetí vycházce v předvečer letního slunovratu sedm, z toho jeden předškolák. A počtvrté, večer před rozdáváním vysvědčení ve školách přišlo devět lidí. Počty účastníků tedy mají sklon k tomu, být pohádkovými čísly, což je dobré znamení. Zajímavé je pro mě zjištění, že při vyšším počtu účastníků probíhá vše lépe a s hlubším "nábojem".

Oproti mým původním plánům trvají procházky poněkud déle, než zamyšlených 75-90 minut. Proto jsem i zkrátil trasu, kterou v plné délce absolvovala pouze první skupina. Čtvrtý čtvrtek jsem dal účastníkům na výběr mezi krátkou a dlouhou trasou, nakonec jsme zvolili tu kratší a přestože jsme se téměř vešli do plánovaných 90 minut, ještě další půlhodinu jsme se pak zapovídali.

Také zatím panují drobné zmatky ohledně místa srazu, který je u bylinkové zahrádky. Dvakrát se stalo, že někdo čekal jinde (tedy aspoň z těch, co dorazili).

Naposledy, tedy minulý čtvrtek (první červencový) procházka odpadla pro nepříznivě se tvářící počasí. Ještě v šest to vypadalo, že se sbírá bouřka a před začátkem docela hustě pršelo, do lázní jsem se tedy ani nevypravoval. Ovšem pak se vyčasilo, takže procházka proběhnout mohla... Čekající účastnici, která mi telefonovala, nezbývalo, než pozvat na příští čtvrtek (tedy na dnešek, kdy se počasí opět tváří dost nevlídně).

Uvidíme, jak to půjde dále, v každém případě lze první měsíc této netradiční aktivity považovat za hodně vydařený. Přinesl čtyři příjemně prožité večery s milými a zajímavými lidmi.

Jaké byly jejich ohlasy? O tom zase příště.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Probuzený drak

Loňský geomantický  seminář Probuzení draka připomněl desáté výročí geomantických artefaktů v městské krajině Jeseníku. Letos jsme chtěli na...