pátek 21. prosince 2012

Dluho očekavany koňec světa


Jednadvacateho prosiňca se kvapem bliži, a tak přemyšlam, esli vubec se eště do jakeho pisani pušťat. Uzavěrku zpravodaja mamy před, ale na pulty prodejcu se dostaněmy děprem až po tym dluho očekavanym koňcu světa. Esli přidže, zastihne to naš časopis i s tutym mojim fejetomem přesně v tiskarni.



No ale esli to čitatě, tak sme to hadam všeci ve zdravi přežili. Možna enem někeři budu mječ problem se s tym psychicky vyrovnat. To ja ale mječ něbudu, bo v ramci připravy sem se šel poradič za tyma nejpovolanějšima. Najvjec zkušenosti s koňcama světa maju ludě, co si řikaju světci Yehovovi, za poslednich padesat let jich přežili sedum. Tož sem zašel poradič se za tyma jejich kamelotama, co v ulicach prodavaju magazin Stražna věža. Řekli mi, že to neni take strašne, že posedme už si na to člověk aji zvykne. Ale že pry temu nemam věřit, že jednadvaceteho neni jejich datum a že na zichr nic nebude.

Existuje jeden taky přiběh, že se raz kdosik šel zeptat jakehosik svateho muža, co by robil, kdyby se dověděl, že zitra je koněc světa. Alebo kdyby věděl, že mu zbyva posledni deň jeho života. "A co bych měl robič? To same, co bych robil, kdybych to nevěděl." Tož sem o tym přemyšlal a zjistil, že take řešeni se mi podoba. Jak pravi si-fi klasik: Něpropadajče panice.

Je zajimave, že su taci, co se na ten světovy konec šmytec těšu! Že pry bude konečně pokoj od všeckeho. No tož to nevim, to by byla škoda, ni? Bo ať je jak chce zle, srandy kopec tu na tym světě furt je. Ale umim si představiť, že napřiklad někere osoby na městě by raději uvitali koněc světa než dalši pokračovani teho trapeni s akvaparkem. Ja ja, jakehosik novodobeho Prisnica by nam bylo třa. Ten věděl, jak to s vodum zaonačit, aby se na tym zarobilo, a ani za miliony nic stavjat něpotřeboval.

A esli ten finalšlus přežijem, budže nas čekat poprve v historiji volba prezidenta. Vybirat je z čeho. Okomuru do sutěže něpustili, ale i tak je to pestra škala kandidatu, kde si každy može přit na svoje. Pokud jde o mě, tež mě ta předvolebni atmosfera pohltila. Fišerovi sem dokonce na jeho transparentni učet poslal korunu padesát. Enem už bylo pozdě. Bo jak banka zjistila, že mu tam ludě posilaju haleřove a korunove položky, aby se mu za ně odečetlo sedm korun za přichozi platbu, tak mu ty poplatky sakumprask zrušili. Taky talent ma ten člověk, že i banka se nad nim slutovala. Tož esli ho zvolu, snad nam tež ty evropske a světove banky ledacos prominu, to by se zišlo.

Ale volič budu isto teho potetovaneho, Vladimira Franca. Duvod je padny a jednoduchy. Mam s nim společnu fotku. Před paru rokama sem ho potkal na jednym rautu v Praglu a nechal sem se s nim vyblejsknut. Myslel sem se, že je to velvyslanec jakehosik africkeho kmeňa, ale posleze se ukazalo, že mluvi česky. Tož sem byl trochu zklamany. No ale včil něsem, když kandiduje. Bo společnu fotku s prezidentem, kdo z vas to ma?

Občan Jeseniku puvodem z Prajzske

Žádné komentáře:

Okomentovat

Probuzený drak

Loňský geomantický  seminář Probuzení draka připomněl desáté výročí geomantických artefaktů v městské krajině Jeseníku. Letos jsme chtěli na...